Gezonde tussendoortjes: frozen yoghurt met aardbeien

Hey

hier ben ik weer ;-)

Ik hoop dat je een fijn Paasweekend gehad hebt? Bij mij was het alleszins het geval: de pret in Ella en Lowie hun oogjes bij het paaseitjes-rapen… Geweldig!

Sinds zondag ben ik weer in het land na een weekje skiën. Het weer zat wat tegen (veel te veel sneeuw, mist en koud) maar uiteindelijk hebben we toch goed geskied en even kunnen ontstressen ;-) Als je van wintersport houdt, is het skigebied van de Sella Ronda zeker een aanrader.

Maar nu ben ik de winter ECHT wel beu. En ik ben zeker niet de enige! Van mij mag de lente nu echt beginnen.

Ik heb net nog een leuk receptje gevonden voor gezonde tussendoortjes met frozen yoghurt, aardbeien en banaan. Misschien brengt dat de zomer al wat in huis ;-)

gezonde tussendoortjes frozen yoghurt

 

Ingrediënten:

 • 250ml Griekse yoghurt
 • 8 aardbeien
 • Een halve rijpe banaan
 • 1 koffielepel chocolade dropjes (eventueel)

1. plaats 12 cupcake vormpjes op een grotere plaat of snijplank

frozen yoghurt aardbeien

2. Vul ze allemaal tot de helft met yoghurt

3. Pureer de aardbeien en de halve banaan en schep in ieder vormpjes wat mengsel zodat er geen wit meer zichtbaar is.

4. Doe er opnieuw wat yoghurt bovenop en werk (eventueel) af met wat chocolade dropjes van pure chocolade. 

5. Zet de vormpjes minstens een uur in de diepvries.

6. Haal ze uit de diepvries en laat ze gedurende 10 minuten wat ontdooien voor je ze eet.

Ieder “cupcakeje” is maar 30 calorieën en levert 3 gram eiwitten.

Recept bananenijs

En nu we dan toch al wat in zomerstemming geraken, wil ik nog even snel een recept van Faatje delen, voor gezond bananenijs.

“500gr rijpe bananen, 175g suiker vervangen door stevia, 1 dl citroensap, 350g Griekse of Turkse yoghurt, 150g vloeibare honing.

Prak het vruchtvlees van de banaan fijn,voeg de stevia en citroensap toe en klop het luchtig. Klop de yoghurt luchtig met de honing. Schep het banaanmengsel erdoor.

Schep het in de bak en vries het minstens 4 uur in, klop het elk uur in een kom los. En serveren met wat geroosterde nootjes naar keuze en tadaa bananenijs!”

Toen ik zondag terugkwam van skivakantie, lagen er een aantal overrijpe bananen in de fruitschaal (Amy lust geen bananen). Dus heb ik ze ingevroren (tip: doe er eerst de schil af en vries ze dan in. Andersom is niet meteen de beste optie ;-). Vandaag heb ik ze uit de diepvries gehaald, even lichtjes laten ontdooien en met een vork geprakt. Wat Griekse yoghurt en stevia er onder mengen en klaar was mijn lichte lunch.

Ik wist niet dat de textuur van bananen zo verandert als je ze invriest! Het leek op roomijs dat lichtjes aan het ontdooien was. Ga ik zeker vaken eten ;-)

Upgrade jezelf!

Groeten,

Christof

 

Nee, ik ben geen personal trainer, voedingsdeskundige of professional. Ik heb deze blog gemaakt omdat veel mensen wel een gezonder, fitter leven willen met meer levenskwaliteit maar het om één of andere reden nooit vol kunnen houden. Meer over mij weten? Klik hier

This Post Has 14 Comments

 1. de kerpel martine

  Hoi welcome back!

  Ik ga het proberen met rest van ricotta die is wat steviger. Maar jesse van de kettllebell training is veel strenger hoor! Geen melkprodukten vanwege lactose geen kaas verzadigde vetten geen soyamelk of yohurt zelfs stevia van de supermarkt is niet goed is niet zuiver van de vulprodukten van canderel enz alleen wheyproteÎnedat wel

  Had jij ook blauwe plekken op je polsen bij de one arm press? Ik ben ook wat ontregeld door het zomeruur heb daardoor nog geen honger en gisteren heb ik eens gezondigd paastaart en chocolade en geen groenten gegeten ‘s daardoor s’avonds gevolg honger ‘s avonds laat maar enkel een soyayohurt gegeten om te kunnen slapen.

  Groetjes Martine

  groetjes Martine

  1. Christof

   Hey Martine

   Ja, ik weet dat Jesse redelijk ver gaat in het schrappen van voedingsmiddelen en zo “puur” mogelijk leeft maar dat is voor ons, “gewone” mensen amper haalbaar.

   Of zie jij jezelf al water gaan halen in een bron met glazen flessen? ;-)

   Ik heb er niks op tegen maar persoonlijk zou ik zo niet kunnen leven. Het moet nog een beetje aangenaam blijven, en dat probeer ik aan te tonen met de artikels op deze blog.

   Groeten,

   Christof

 2. CJJ

  Dank voor de recepten. Maak ze zeker!. Ondanks het trombosebeen houd ik me aan de 8/16 methode.. De recepten an andere suggesties doe ik en bewaar ze. Het inspireet me door ze herhaaldelijk te lezen . Hedt been wordt dunner en het humeur beter (ondanks wat je in de Zorg allemaal voor raars meemaakt).
  Ben blij telkens berichten van je te krijgeb, Christof, waarvoor dank!

 3. nathalie

  Fijn dat je bent gaan skiën om te ontstressen. dat zou ik met schaatsen gedaan hebben, maar dat mag ik niet meer doen.
  Ben net twee weken uit het ziekenhuis vanwege wederom een gebroken been. Het schijnt dat mijn breuk 1 1/2 jaar geleden nog steeds niet geheelt is. Het donorbot sloeg niet aan en nu hebben ze eigen bot uit bovenbeen gebruikt.
  Het nadeel is dat ik nu vreselijk moe ben ondanks die nrgy tabletten maar dat is logisch na twee operaties in twee weken tijd.(4 operaties in 1 1/2 jaar tijd) Kan nu even niets opbrengen mag niets doen, zit ook in een rolstoel.
  Maar zodra ik weer mag bewegen pak ik de draad weer op. heb al jouw mailtjes opgeslagen dus dat moet geen probleem zijn. Mis het fietsen ontzettend en mijn werk en hopelijk krijg ik volgende week goed nieuws te horen en anders zit ik nog zes weken in een rolstoel en is al het revalideren voor niets geweest. Houd de moet er in, maar is wel moeilijk.
  Maar jouw mailtjes en de reacties doen mij goed. Ga vooral zo door.

  Groetjes van een teneergeslagen Nathalie.

  1. Christof

   Hey Nathalie

   alvast een spoedig herstel gewenst! Hopelijk ben je snel weer op de been.

   Na regen komt altijd zonneschijn, ik weet dat het cliché klinkt maar het is echt zo ;-)

   Als ik nog iets voor je kan doen, laat het me even horen ok?

   Groeten,

   Christof

 4. Miranda

  Hey Christof,

  Heb ook echt zin in het zonnetje.
  Bedankt voor je zonnige recepten.
  Ga ze zeker uitproberen.
  Verder gaat het goed met 8/16 methode en mijn kettlebel
  Voel me echt fitter,gezonder en slanker worden.
  Kom maar op met die zomer :-)
  Nogmaals bedankt voor je inspiratie….Ga zo door!

  Groetjes, Miranda

 5. Saskia

  Hoi , gelukkig dat je weer terug bent hoop dat je erg genoten heb en ik geloof dat het mooiere weer deze kant langzaam opkomt dus nog even geduld ik ben er ook zooooo aan toe :) je cupcakes ga ik van de week maken samen met mijn 4 gastlanden en mijn dochtertje daar word vast van gesmuld !!!

 6. Anno

  Hey Christof,

  Ik ben zelf niet zo van de cupcakes, maar wel van de gezonde smoothies.
  Altijd worden daarin eiwitsupplementen toegevoegd en groenten waarbij ik let op het nitraatgehalte.
  Niet iedere groente is daarom in een smoothie aan te raden.
  Al je berichtgeving volg ik zoals je weet nauwgezet en met veel plezier.

  Heb jij ervaring met de baobabvrucht? Afkomstig van de baobapboom ook wel apebroodboom genoemd.

  Het vruchtvlees van de baobabvrucht bevat:

  zes keer meer vitamine C dan sinaasappels
  zes keer meer antioxidanten dan zwarte bessen
  twee keer meer antioxidanten dan gojibessen
  twee keer meer calcium dan melk
  zes keer meer kalium dan bananen
  meer ijzer dan rood vlees
  meer vezels dan vruchten als appels, abrikozen of bananen.

  Deze vruchten zijn niet altijd rijp te verkrijgen, maar er is ook baobappoeder op de markt wat zich makkelijk laat verwerken in smoothies.

  Laat je licht er eens over schijnen.

  Hartelijke groet,
  Anno

  1. Christof

   Hey Anno

   nee, ik ken die vrucht niet. Nog nooit van gehoord ;-)

   Het probleem vind ik dat er blijkbaar ieder jaar wel een nieuwe vrucht wordt “gehyped” en ik niet precies weet wat ik er van moet denken.

   Vroeger hadden we de Chinese zwam, daarna de mangosteen, acerola, acaibessen, enz…

   Ik beweer niet dat ze slecht zijn maar onbekend is onbemind zeker? ;-)

   Heb je zelf het poeder al eens gebruikt? Waar koop je dat dan?

   Groeten,

   Christof

 7. Anno

  Hey Christof,

  Het poeder is verkrijgbaar bij diverse internetwinkels.
  Ik weet niet waar dat in België verkrijgbaar is.
  Ik gebruik het en zie het als een als een aanvulling op de andere eiwitrijke proteïne supplementen.
  Naast de gojibessen en de blauwe bosbessen die ik gebruik is deze vrucht op vele fronten rijker aan diverse
  stoffen.
  Zie onderstaande link:
  http://www.detuinen.nl/minvita-baobab-superfruit.html

  De baobap is zeker je aandacht waard.

  Hartelijke groet
  Anno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>